Τριπλή κουκέτα: Η σωτήρια λύση για 3 παιδιά σε ένα δωμάτιο

Ως γονέας, γνωρίζετε ότι οι κουκέτες είναι μια λύση εξοικονόμησης χώρου για μικρά υπνοδωμάτια. Τι κάνετε όμως όταν έχετε τρία παιδιά που χρειάζονται όλα το δικό τους κρεβάτι; Εδώ ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται! (Μαζί και οι πιθανοί καβγάδες). Η λύση για τρία κρεβάτια σε ένα δωμάτιο είναι η τριπλή κουκέτα!

Σε αυτές τις (ελάχιστα πιο ογκώδεις) κατασκευές μπορούν να κοιμηθούν άνετα τρία παιδιά (ή ενήλικες, αν αισθάνεστε περιπετειώδεις). Και καταλαμβάνουν προφανώς λιγότερο χώρο από τρία ξεχωριστά κρεβάτια. Στην Αμερική, η τριπλή παιδική κουκέτα συνήθως είναι μια πολύ ψηλή κατασκευή. Καθώς το ένα κρεβάτι μπαίνει πάνω από το άλλο. Στα δικά μας διαμερίσματα στην Ελλάδα κάνουν αυτά τα σχέδια από την άλλη άκρη του Ατλαντικού να μοιάζουν γιγαντιαία. Επιπλέον, φαίνεται πως οι Ελληνίδες μαμάδες έχουν τις ανησυχίες τους αναφορικά με την ασφάλεια της πολύ ψηλής κουκέτας για τρία παιδιά.

Αλλά ακόμα κι αν βγάλουμε από την εξίσωση αυτές τις πολύ ψηλές κουκέτες, με τόσες πολλές επιλογές στην αγορά, πώς επιλέγετε την καλύτερη κουκέτα για την οικογένειά σας;
Είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία.
Η λύση που έχει βρει το σχεδιαστικό μας τμήμα είναι η κουκέτα με 3ο συρόμενο κρεβάτι & συρτάρια. Με λίγα λόγια, μια τριπλή κουκέτα που είναι περίπου στο ύψος της διπλής. Απλώς, από κάτω το τρίτο κρεβάτι, είναι συρόμενο!

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε την επιλογή σας ευκολότερη.

Βήμα 1: Μετρήστε τον διαθέσιμο χώρο για την κουκέτα.

Πριν ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς κρεβατιών, είναι σημαντικό να μετρήσετε τον χώρο όπου θα μπει η τριπλή κουκέτα. Φροντίστε να μετρήσετε και το ύψος της οροφής, για να προλάβετε τυχόν περιορισμούς. Είτε από την ίδια την απόσταση του ταβανιού, είτε από τυχόν πρόσθετα στοιχεία όπως γύψινα ή εσοχές. Επίσης υπολογίστε ότι μπροστά από την κουκέτα χρειάζεστε επιπλέον 90cm για να ανοίγει το τρίτο συρόμενο κρεβάτι, αν επιλέξετε αυτή τη λύση.

Βήμα 2: Σκεφτείτε τη σκάλα.

Ορισμένες τριπλές κουκέτες έχουν σκαλοπάτια στο πλάι, ενώ άλλες έχουν σκάλες στη μπροστινή πλευρά. Οι σκάλες μπορεί να είναι πιο απαιτητικές για τα μικρότερα παιδιά, καθώς κάποια δεν νιώθουν ασφαλή να ανέβουν, ωστόσο καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στο πάτωμα.

Τα σκαλοπάτια, από την άλλη, είναι πιο εύκολα αλλά καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο, αφού κατασκευάζονται ως ντουλάπια στα πλαϊνά της κουκέτας. Φυσικά έχουν και το πλεονέκτημα ότι δίνουν πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο. Σκεφτείτε τις ικανότητες των παιδιών σας και επιλέξτε ένα κρεβάτι με σκάλα ή σκαλοπάτια που θα λειτουργήσουν καλύτερα για αυτά.

Βήμα 3: Δώστε προσοχή στα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Οι κουκέτες, από τη φύση τους, μπορεί να είναι λίγο πιο επισφαλείς από ένα χαμηλό κρεβάτι, λόγω του ύψους. Φροντίστε να επιλέξετε ένα κρεβάτι με χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως προστατευτικά κιγκλιδώματα στην επάνω κουκέτα και στιβαρή κατασκευή από μασίφ ξύλο.

Στις κουκέτες που κατασκευάζουμε υπάρχει δυνατότητα προσθήκης κάγκελου και στο κάτω κρεβάτι για επιπλέον προστασία.

Βήμα 4: Αποφασίστε για το στυλ.

Σκεφτείτε τη συνολική διακόσμηση του δωματίου του παιδιού σας και επιλέξτε το κρεβάτι που ταιριάζει στο προσωπικό στυλ των παιδιών. Εύκολο να το λέμε αλλά δύσκολο εγχείρημα όταν μιλάμε για 3 διαφορετικές προσωπικότητες! Μπορείτε πάντως να κινηθείτε στο ασφαλές λευκό ή στο φυσικό χρώμα του ξύλου. Προσαρμόσετε κυρίως τη διακόσμηση ανάλογα με τις προτιμήσεις των παιδιών.

Βήμα 5: Mind the price

Οι τριπλές κουκέτες μπορεί να είναι μια σημαντική επένδυση, οπότε φροντίστε να ορίσετε έναν προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες σας. Προφανώς οι πολύ φθηνές λύσεις δεν μπορούν να είναι αξιόπιστες, δεδομένου του υψηλού κόστους των ποιοτικών πρώτων υλών. Από την άλλη, και το ακριβότερο από όλα συχνά δεν είναι το καλύτερο. Επομένως χρειάζεται έρευνα για τη σωστή τιμή σε σχέση με την αξία που θα πάρετε.

Βήμα 6: Λάβετε υπόψη την ηλικία, το ύψος και το βάρος των παιδιών σας. Κυρίως το ποιος θα χρησιμοποιεί την κουκέτα.

Εάν τα δύο μικρότερα παιδιά είναι νήπια, ίσως να μην τους είναι εύκολο να ανέβουν στη σκάλα ή ακόμα και στο μεσαίο κρεβάτι. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως θελήσετε να τοποθετήσετε στο κάτω μέρος ένα κρεβάτι ημίδιπλο για να χωράνε μαζί. Παρεμπιπτόντως, η κουκέτα με το ημίδιπλο κρεβάτι Becki είναι καλή λύση. Ιδανική για να κοιμάται ο γονέας κάτω, ή και για εξοχική κατοικία.


Έχοντας αυτές τις συμβουλές κατά νου, είστε ήδη σε καλό δρόμο για να βρείτε ένα κρεβάτι που θα λατρέψουν τα παιδιά σας και που θα αξιοποιεί στο έπακρο τον χώρο σας. Απλώς φροντίστε να παρακολουθείτε στενά τα παιδιά όταν σκαρφαλώνουν πάνω-κάτω – κάνοντας ακροβατικά από τον δεύτερο όροφο του κρεβατιού.

Δείτε τις δικές μας παιδικές κουκέτες με τρία κρεβάτια TERRA και KING που διαθέτουν και αποθηκευτικό χώρο. Σχεδιάστηκαν με γνώμονα τις ανάγκες μιας οικογένειας που εκτός από όμορφο χώρο χρειάζεται και λειτουργικότητα, με πρόσθετα συρτάρια για ρούχα ή παιχνίδια.