Ένα παιδικό δωμάτιο στη Σέριφο

Όταν ολοκληρώθηκε το παιδικό δωμάτιο του Δημήτρη ήμασταν όλοι, μικροί και μεγάλοι, ενθουσιασμένοι και αποδείχθηκε ότι η απόσταση δεν επηρεάζει στο ελάχιστο το τελικό αποτέλεσμα αν υπάρχει σωστή συνεργασία και μεθοδικότητα.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή.

Μας ζητήθηκε να διαμορφώσουμε ένα νέο παιδικό δωμάτιο, προσθέτοντας μία λειτουργική σύνθεση γραφείου και μία κουκέτα με αποθηκευτικά συρτάρια στις συγκεκριμένες διαστάσεις του χώρου για να μπορεί το παιδί να κινείται άνετα, προσέχοντας επίσης το χρώμα να ταιριάζει με την ήδη υπάρχουσα ντουλάπα.

Η επίπλωση αυτού του δωματίου είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, τα έπιπλα θα τοποθετούνταν στη Σέριφο μία απόσταση περίπου 640χλμ από την έδρα μας.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για να κατασκευαστεί το δωμάτιο του Δημήτρη ακριβώς όπως το είχε φανταστεί ο ίδιος και οι γονείς του ήταν, να μας δοθεί πρώτα μία κάτοψη του δωματίου, με τις ακριβείς διαστάσεις του και τα χαρακτηριστικά του( καλοριφέρ, μπαλκονόπορτα, πόρτα εισόδου) .

Η κάτοψη αυτή αποτελεί τη δική μας πολύτιμη βάση, ειδικά όταν δε μπορούμε να μετρήσουμε εμείς τις διαστάσεις, για να δημιουργήσουμε το 3d σχέδιο του δωματίου όπως ακριβώς θα είναι και στην πραγματικότητα. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό φωτορεαλιστικό σχέδιο, προτείνοντας και την ανάλογη διακόσμηση για να στολιστεί ο χώρος. Έγιναν κάποιες μικρές αλλαγές και έπειτα από την τελική αποδοχή του σχεδίου ξεκινήσαμε την κατασκευή των επίπλων.

Η κατασκευή των επίπλων ολοκληρώθηκε, τοποθετήθηκαν σε συσκευασίες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ασφαλή από χτυπήματα κατά την μεταφορά και παραδόθηκαν στο σπίτι μετά από 4 ημέρες. Με το που λάβαμε τις φωτογραφίες με το δωμάτιο ολοκληρωμένο η χαρά ήταν μεγάλη γιατί “το δωμάτιο είναι καλύτερο από ότι το είχαμε φανταστεί”, αυτά ήταν τα λόγια που μας έκαναν περήφανους για ακόμη μία φορά.

Μελετη και σχεδιασμος
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται