Παιδικές κουκέτες: 4 σχέδια που θα αγαπήσετε

Παιδικες Κουκετες με συρτάρι

Όταν το παιδικό δωμάτιο είναι μικρό και σε αυτό πρέπει να συνυπάρξουν 2 ή και 3 παιδιά δημιουργείται ένα μικρός πονοκέφαλος για τους γονείς. Που θα κοιμηθούν; Πώς θα χωρέσουν τα κρεβάτια τους; Θα μείνει ελεύθερος χώρος για να μπορούν να κινηθούν, να παίξουν; Η απάντηση στον προβληματισμό  είναι μία και ιδανική,  παιδική κουκέτα! Υπάρχουν ψηλές παιδικές κουκέτες, πιο χαμηλές, με αποθηκευτικούς χώρους ή με 3 κρεβάτια για οικογένειες με τρία παιδιά. Γενικότερα υπάρχουν προτάσεις πολλές! Εμείς σας παρουσιάζουμε τις  4 ιδανικές επιλογές κουκετών που σίγουρα θα αγαπήσετε.

Παιδική Κουκέτα Join

Η κουκέτα Join είναι ιδανική επιλογή για δύο παιδιά όπου το κάθε ένα θα έχει το δικό του κρεβάτι. Θα την λατρέψουν οι γονείς γιατί εκτός από τα κρεβάτια υπάρχει χώρος για να τοποθετηθούν 2 συρτάρια αποθήκευσης ή ένα ενιαίο ή ακόμη και τρίτο κρεβάτι για κάποιο φιλοξενούμενο. Η κατασκευή αυτή είναι έτσι φτιαγμένη ώστε αν ποτέ θελήσουν οι γονείς να χωρίσουν την κουκέτα σε 2 μονά κρεβάτια να μπορούν να το κάνουν άμεσα καθώς τα πόδια της κουκέτας είναι διαιρούμενα.

Το υλικό κατασκευής της είναι το μασίφ ξύλο οξιάς φυσική πρώτη ύλη που διασφαλίζει τόσο την υγεία του παιδιού όσο και την ανθεκτικότητα της κατασκευής.  Εκτός από τη λειτουργικότητά της δεν  γίνεται να μην σταθούμε στο αισθητικό κομμάτι. Τα διακοσμητικά υφάσματα που τη στολίζουν δίνουν χρώμα και παιδικό χαρακτήρα στην κουκέτα. Υφάσματα σε έντονα αλλά και ουδέτερα χρώματα, με σχέδια παιδικά ή πιο αφαιρετικά και με δυνατότητα να αφαιρεθούν όταν τα παιδιά θα έχουν μεγαλώσει και δε θα τα θέλουν πια.

Παιδική Κουκέτα Dream

Η παιδική κουκέτα Dream έχει ίδια κατασκευαστικά χαρακτηριστικά με την κουκέτα Join. Είναι χωριζόμενη σε δύο κρεβάτια, στον κενό κάτω χώρο μπορούν να τοποθετηθούν δύο συρτάρια αποθήκευσης ή ένα ενιαίο ή τρίτο συρόμενο κρεβάτι. Αυτή η κουκέτα κατασκευάζεται από δύο υλικά, από μασίφ ξύλο οξιάς και από βακελίτη.

Ο βακελίτης τοποθετείται στα πλαϊνά και την πλάτη της κατασκευής ενώ τα υπόλοιπα στοιχεία είναι από μασίφ ξύλο. Αυτό μας επιτρέπει να πετυχαίνουμε αντιθέσεις στους συνδυασμούς  χρωμάτων  και επίσης ένα βασικό πλεονέκτημα  να ταιριάζουμε εύκολα την κουκέτα με κάποιο έπιπλο που υπάρχει ήδη μέσα στο δωμάτιο. Η κουκέτα Dream είναι μία πρόταση πιο minimal καθώς δεν περιλαμβάνει διακοσμητικά υφάσματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορούμε να προσθέσουμε.

Παιδική Κουκέτα King

Το παιδικό κρεβάτι κουκέτα King κατασκευάζεται από μασίφ ξύλο οξιάς και βακελίτη όπως η κουκέτα Dream. Η διαφορά της είναι πως περιλαμβάνει ένα συρόμενο 3ο κρεβάτι και δύο συρτάρια για αποθηκευτικό χώρο μέσα στο σετ. Όλα αυτά καταλαμβάνουν όσο χώρο θα απαιτούσε ένα κρεβάτι μόνο του και είναι ιδανικό για μικρά παιδικά δωμάτια που πρέπει να φιλοξενήσουν έως και τρία παιδιά. Η διχρωμία με το μασίφ ξύλο οξιάς και το βακελίτη μας δίνει ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα που δεν κουράζει και μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα έπιπλα μέσα στο παιδικό δωμάτιο.  

Ο γονιός μπορεί να επιλέξει αν επιθυμεί να προσθέσει ένα  προστατευτικό κάγκελο στο κάτω κρεβάτι της κουκέτας για την ασφάλεια του παιδιού το οποίο στο μέλλον μπορεί να αφαιρεθεί. Επιπλέον μπορεί να διακοσμηθεί με όμορφες μαξιλάρες πλάτης για να ακουμπούν τα παιδιά όταν κάθονται στην κουκέτα. Το συρόμενο κρεβάτι και τα συρτάρια θα λύσουν τα χέρια των γονιών  όταν υπάρξει η ανάγκη φιλοξενίας  ή η ανάγκη για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Παιδικό Κρεβάτι Κουκέτα για 2 ή 3 Παιδιά με Συρτάρια

Παιδική Κουκέτα Amelia

Σύμφωνα με τις αρχές της φιλοσοφίας Μοντεσσόρι το παιδί θα πρέπει να εξυπηρετείται  μόνο του από μικρή ηλικία κάτι που αφορά και το κομμάτι του παιδικού κρεβατιού. Έτσι σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μία πολύ χαμηλή κουκέτα η οποία και θα μπορεί να φιλοξενεί 2 παιδιά στο ίδιο δωμάτιο αλλά και θα δίνει τη δυνατότητα στο ένα παιδί να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει από πολύ μικρή ηλικία.

Η κατασκευή αυτή  που περιγράφουμε είναι η κουκέτα Amelia η οποία έχει 147εκ τελικό ύψος και 7εκ κενό από το πάτωμα, αυτό της προσδίδει το χαρακτηριστικό να είναι μία χαμηλή σε ύψος κουκέτα για όσους γονείς φοβούνται το ύψος. Επίσης η κουκέτα Amelia κατασκευάζεται με διαιρούμενο πόδι και έτσι μπορεί να χωριστεί σε 2 μονά κρεβάτια για να έχει μελλοντικά το κάθε παιδί το δικό του.

Παιδικη Κουκετα Τυπου Μοντεσσορι Λευκο Μασιφ Ξυλο

Αυτά τα 4 σχέδια είναι μόνο η αρχή. Βρείτε όλες μας τις παιδικές κουκέτες και ρωτήστε μας ό,τι θέλετε. Να θυμάστε ότι τα περισσότερα σχέδια τροποποιούνται στις δικές σας διαστάσεις και υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα για ειδικές κατασκευές, όπως για παράδειγμα κατασκευή κουκέτας μαζί με γραφείο ή κουκέτας για τρία παιδιά κλπ.