Γιατί να επιλέξω ένα υπερυψωμένο παιδικό κρεβάτι;

Γιατί να επιλέξω ένα υπερυψωμένο παιδικό κρεβάτι από ένα κρεβάτι κλασικού ύψους; Την απάντηση θα σας τη δώσω μέσα από την εμπειρία που μοιραστήκαμε με τον μικρό φίλο μας, κι ας μην του αρέσει να τον αποκαλούν μικρό, τον Νικόλα. Όταν ο Νικόλας μας επισκέφθηκε με τους γονείς για να επιλέξουν το καινούριο του παιδικό κρεβάτι ήταν περίπου τεσσάρων ετών. Παρά το νεαρό της ηλικίας, ο Νικόλας ήταν απόλυτα σίγουρος για αυτό που ήθελε και δεν άφησε φυσικά κανένα περιθώριο συζήτησης και δεύτερης επιλογής.

Το δικό του παιδικό κρεβάτι θα ήταν ένα ψηλό κρεβάτι με σκάλα για να μπορεί να σκαρφαλώνει, με ελεύθερο χώρο από κάτω για να μπορεί να παίζει άνετα μόνος ή με τους φίλους του και με υφάσματα για να μπορεί να κρύβεται από τη μαμά και τον μπαμπά. Η επιθυμία του δε θα μπορούσε παρά να εκτελεστεί με την απόλυτη συγκατάθεση όλων μας αφού στο πρόσωπό του ήταν ζωγραφισμένη η ευτυχία.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Νικόλας έγινε οχτώ χρονών, τα ρούχα του έγιναν περισσότερα, τα παιχνίδια του το ίδιο και φυσικά μιας και βρίσκεται στη δευτέρα δημοτικού τα σχολικά αντικείμενα απαιτούν τον χώρο τους. Τότε ήρθε η ώρα της μαμάς και του μπαμπά να ζητήσουν αποθηκευτικούς χώρους για το παιδικό δωμάτιο, το οποίο είναι πολύ μικρών διαστάσεων άρα και οι επιλογές μας περιορισμένες.

Έτσι σκεφτήκαμε ότι το κρεβάτι του Νικόλα θα αποδεικνυόταν χρυσή επιλογή για δεύτερη φορά, καθώς μπορέσαμε και τοποθετήσαμε μία συρταριέρα με πέντε ευρύχωρα συρτάρια και μία μικρή ντουλάπα στον ελεύθερο κάτω χώρο. Το κρεβάτι παρέμεινε ψηλό όπως ήταν και πλέον συνδυάζει τις επιθυμίες όλης της οικογένειας.

Υπερυψωμένα παιδικά κρεβάτια

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται