Παιδικά έπιπλα που μεγαλώνουν μαζί με το παιδί

Σύντομο story: Τέτοιες μέρες πριν λίγα χρόνια, όλη η ομάδα μας ήταν μαζεμένη σε ένα γραφείο και κάναμε ανασκόπηση της προηγούμενης χρονιάς, τι πήγε καλά, τι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε κλπ. Σε εκείνη τη συνάντηση γεννήθηκαν τα κεντρικά μας μηνύματα «έπιπλα που μεγαλώνουν μαζί με το παιδί» και «έπιπλα που μεγαλώνουν μαζί με τις ανάγκες της οικογένειας», τις οποίες ίσως έχετε δει στις διαφημίσεις μας κατά καιρούς (και που, καλώς ή κακώς, στη συνέχεια αντιγράφηκαν από άλλες εταιρίες του κλάδου).

Τι εννοούμε όμως εμείς με τη φράση «παιδικά έπιπλα που μεγαλώνουν μαζί με το παιδί;»

Όταν αγοράζετε έπιπλα που μεγαλώνουν με το παιδί, σημαίνει ότι τα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί για να προσαρμόζονται και να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του παιδιού καθώς μεγαλώνει. Αυτός ο τύπος επίπλων αναφέρεται συχνά ως “μετατρέψιμα” ή “πολυλειτουργικά” ή “πολυμορφικά” έπιπλα.

Και επειδή οι εικόνες είναι καλύτερες από τις λέξεις, σας παραθέτουμε μερικές λύσεις που έχουμε ετοιμάσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ξεκινάμε με την παιδική κουκέτα JOIN, η οποία μπορεί να χωριστεί σε δύο μονά κρεβάτια όταν τα παιδιά μεγαλώσουν και γίνουν έφηβοι. Αντίστοιχα, μπορεί να ξεκινήσει ως ένα μονό κρεβάτι, και στη συνέχεια όταν η οικογένεια μεγαλώσει, γίνεται κουκέτα για δύο παιδιά. Μπορείτε να δείτε το σχετικό video που έχουμε ετοιμάσει και ανεβάσει στο κανάλι μας στο Youtube.

Αντίστοιχα, και η κουκέτα τύπου Μοντεσσόρι AMELIA είναι προσαρμόσιμη και χωρίζει σε δύο μονά κρεβάτια.

Χαμηλη Παιδικη Κουκετα Τυπου Μοντεσσορι Λευκο Μασιφ Ξυλο

Μια ακόμα λύση παιδικού επίπλου που προσαρμόζεται στο παιδί είναι ένα κρεβάτι τύπου Montessori, που ξεκινά ως πολύ χαμηλό κρεβάτι κοντά στο πάτωμα, και όταν το παιδί μεγαλώσει και μπορεί πλέον να ανέβει άνετα, μπορείτε να προσθέσετε από κάτω ένα ενιαίο συρτάρι ή και δύο συρτάρια. Δείτε για παράδειγμα το χαμηλό κρεβάτι σπιτάκι GENIUS που είναι και σύμφωνο με το μοντέλο Μοντεσσόρι.

Οι παιδικοί καναπέδες-κρεβάτια είναι από τη φύση τους κομμάτια που προσαρμόζονται εύκολα, καθώς με μικρές αλλαγές στα υφάσματα των μαξιλαριών, αλλάζει όλο το στυλ και από παιδικό δωμάτιο μεταμορφώνεται σε εφηβικό.

Τέλος, στα παιδικά γραφεία τα πράγματα είναι πιο εύκολα όταν πρόκειται να προσαρμοστούν για τις αυξανόμενες ανάγκες. Ενώ τα γραφεία μας είναι σταθερού ύψους, αυτό που προσαρμόζεται άνετα είναι οι αποθηκευτικοί χώροι, καθώς μπορείτε να ξεκινήσετε με τη βασική σύνθεση ραφιών, ή μόνο το γραφείο, και στη συνέχεια, όσο οι ανάγκες αποθήκευσης μεγαλώνουν, να προστεθεί το σύστημα ντουλαπιών.

Και μια σκέψη ακόμα:

Είναι κάπως ευνόητο πως όταν μιλάμε για τέτοια έπιπλα, τα υλικά κατασκευής μετρούν πολύ περισσότερο. Για παράδειγμα, καθώς θέλουμε το κρεβάτι να κρατήσει πολλά πολλά χρόνια και να προσθέσουμε πάνω του ένα άλλο κρεβάτι, η λύση του μασίφ ξύλου είναι η πιο ενδεδειγμένη, αν όχι η μοναδική ασφαλής. Αντίστοιχα, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το γραφείο και το πόσο στιβαρή θα είναι η κατασκευή, θα χρειαστεί να είναι ψηλά στις προτεραιότητές σας, σε αντίθεση με περιπτώσεις όπου επιλέγετε ένα απλό γραφείο ως προσωρινή λύση.

Συνολικά, η αγορά επίπλων που μεγαλώνουν με το παιδί σημαίνει επένδυση σε κομμάτια που είναι πολυμορφικά και κατασκευασμένα για να διαρκούν, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το παιδί για πολλά χρόνια. Αυτή μπορεί να είναι μια πιο οικονομική επιλογή από το να χρειάζεται να αντικαθιστάτε συνεχώς έπιπλα καθώς το παιδί μεγαλώνει και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία ενός πιο συνεκτικού και καλά σχεδιασμένου χώρου.

Δείτε ακόμα: Η μαγεία των υλικών