Ιδέες και λύσεις για μικρά παιδικά δωμάτια

Μην αφήνετε τον μικρό χώρο να στερεί από τα παιδιά σας ένα όμορφο και φωτεινό υπνοδωμάτιο.

Ψάχνετε ιδέες και λύσεις για μικρά παιδικά δωμάτια; Είναι συχνά αρκετά δύσκολο να διακοσμηθούν ή να διαμορφωθούν έτσι ώστε να είναι άνετα και όμορφα. Όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν ένα φωτεινό και ανοιχτό μέρος για να παίζουν και να κάνουν τα μαθήματα τους αλλά πολλές φορές ο περιορισμένος χώρος των παιδικών δωματίων δεν μας το επιτρέπει. Μην ανησυχείτε: με λίγη έμπνευση και τις παρακάτω ιδέες και λύσεις παιδικών επίπλων μπορείτε να μετατρέψετε τα μικρά παιδικά δωμάτια σε χώρους διασκέδασης αλλά και οργάνωση.

1. Δημιουργήστε περισσότερο χώρο στο πάτωμα με ένα υπερυψωμένο κρεβάτι.

Ψηλό παιδικό κρεβάτι με χώρο για παιχνίδι από κάτω

Ο χώρος στο πάτωμα του δωματίου είναι πολύτιμος καθώς είναι το μέρος που τα παιδιά θα παίξουν με τα τουβλάκια τους, με τα αυτοκινητάκια και τις κούκλες τους για ατελείωτες ώρες διασκέδασης. Σε ένα μικρό παιδικό δωμάτιο, με ένα υπερυψωμένο κρεβάτι, ο χώρος από κάτω γίνεται μέρος παιχνιδιού, ανάγνωσης βιβλίων αλλά και κρυψώνα. Αργότερα, καθώς μεγαλώνει το παιδί, ο χώρος αυτός μπορεί να προσαρμοστεί για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο ή για γραφείο. Δείτε εδώ περισσότερους λόγους για να επιλέξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι.

2. Λίγο χώρο για ένα “εντοιχισμένο” γραφείο.

Παιδικο Γραφειο Μικρο

Σε ένα μικρό δωμάτιο, μία εντοιχιζόμενη ντουλάπα πραγματικά μπορεί να γλιτώσει από πολύ χώρο και να χωρέσει και όλα τα ρούχα και αντικείμενα του παιδιού. Όταν φτιάξετε μία τέτοια ντουλάπα φροντίστε να αφήσετε λίγο χώρο για ένα μικρό γραφείο. Τοποθετώντας και ένα πίνακα εργαλείων από πάνω και μερικά ράφια θα έχετε ένα μέρος για να βάλετε όλα τα αντικείμενα όπως μολυβοθήκη, λάμπα, κάποια βιβλία και σημειώσεις. Δείτε όλα τα παιδικα γραφεια με βιβλιοθηκη 

3. Αντικαταστήστε την ογκώδη βιβλιοθήκη με ράφια στερεωμένα στον τοίχο.

Παιδικο Δωματιο Κοριτσι σε μωβ χρώματα

Με την τοποθέτηση ραφιών σε ένα τοίχο του δωματίου αυτομάτως δημιουργείται ένας χώρος λειτουργικός και κομψός για το μικρό παιδικό δωμάτιο με όλα τα βιβλία και παραμύθια του παιδιού.

4. Διατηρήστε ένα χρώμα ισορροπημένο

Τα μικρά δωμάτια μπορούν να «φορτωθούν» πολύ εύκολα με έντονα χρώματα και λίγη ακαταστασία. Γι’ αυτό τον λόγο, καλό θα είναι ένα μικρό δωμάτιο να είναι λευκό. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα και μοτίβα για να δώσετε χαρακτήρα και διασκεδαστικό τόνο στο δωμάτιο. Οι κουρτίνες και τα κλινοσκεπάσματα μπορούν να παίξουν αυτό τον ρόλο και να διακοσμήσουν ένα λευκό δωμάτιο.

Κουκετα σε μικρό παιδικό

5. Αγοράστε το σωστό κρεβάτι.

Το κρισιμότερο σημείο του παιδικού δωματίου, το κρεβάτι. Οι παραδοσιακές κουκέτες είναι οι ιδανικές όταν το δωμάτιο είναι μικρό και μοιράζεται από δύο παιδιά. Μπορείτε ακόμα να ζητήσετε μία μικρότερη κουκέτα ώστε να χωράει πιο εύκολα στο δωμάτιο. Ότι μέγεθος και να έχει πάντως, καλό θα είναι να ταιριάζει στην αισθητική και την διακόσμηση του δωματίου. Ένα σωστά μελετημένο και διακοσμημένο δωμάτιο δεν θα γίνει ποτέ ακατάστατο. Δείτε όλες μας τις παιδικες κουκετες

6. Τοποθετήστε ταπετσαρία σε έναν τοίχο.

Αιώρα και ταπετσαρίαΜε τόσες πολλές επιλογές και σχέδια σε ταπετσαρίες παιδικού δωματίου, είναι εύκολο να παρασυρθείτε από κάποιο φωτεινό ή τολμηρό σχέδιο.  Στα μικρά δωμάτια όμως είναι γενικά καλύτερη η πιο απλή και λιτή διακόσμηση. Αν βάλετε την ταπετσαρία σε έναν τοίχο του δωματίου και τοποθετήσετε έπιπλα μπροστά της, θα έχετε ένα όμορφο και χαριτωμένο αποτέλεσμα. Το υπόλοιπο δωμάτιο πρέπει να είναι σχετικά απλό, αλλά με κάποιες μικρές πινελιές από την χρωματική παλέτα της ταπετσαρίας.

7. Ιδιαίτερο σχήμα δωματίουΔωμάτιο σε σκεπή

Τα δωμάτια με ιδιαίτερα σχήματα συχνά είναι δύσκολο να διακοσμηθούν. Μια καλή τακτική είναι να χρησιμοποιήστε τις εσοχές για εντοιχισμένες βιβλιοθήκες ή συρταριέρες. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ψάξετε κάτι που θα ταιριάζει ακριβώς. Αντί για κανονικό κρεβάτι, προτιμήστε ένα κρεβάτι χαμηλό που θα μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ένα σημείο με χαμηλό ταβάνι. Αν το δωμάτιο είναι σοφίτα, τοποθετήστε στις γωνίες ωραία μαξιλάρια για να δημιουργήσετε ένα χώρο χαλάρωσης. Αντί να προσπαθήσετε να χωρέσει μία ντουλάπα στο δωμάτιο, τοποθετήστε κρεμάστρες για τα ρούχα.

8. Επενδύστε σε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων.

Παιδικό Κρεβάτι Κουκετα με γραφείοΤοποθετώντας πάρα πολλά έπιπλα σε ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να γίνει πολύ εύκολα κλειστοφοβικό. Είναι σημαντικά να δώσετε προτεραιότητα σε αυτά που χρειάζεται το παιδί σας και τι όχι. Με ένα υπερυψωμένο κρεβάτι μπορείτε να έχετε από κάτω και το γραφείο και την ραφιέρα και την συρταριέρα για τα ρούχα του παιδιού και όλα αυτά στον ίδιο χώρο που καταλαμβάνει και το παιδικό κρεβάτι.

Πάντα να μετράτε προσεκτικά όταν παραγγέλνετε έπιπλα για ένα μικρό δωμάτιο και να προσπαθείτε να βρείτε το κομμάτι που θα ταιριάξει στις μετρήσεις αυτές όσο το δυνατόν περισσότερο.

Στην Σάλτας Έπιπλο έχουμε την δυνατότητα να κατασκευάσουμε τα έπιπλα που επιθυμείτε στις διαστάσεις του μικρού σας παιδικού δωματίου και μπορούμε να σας προτείνουμε λύσεις που θα βοηθήσουν να κάνετε τον χώρο άνετο και λειτουργικό.

Επικοινωνήστε μαζί μας