Μεταμορφώνοντας το παιδικό δωμάτιο

Παρατηρώντας το πριν και το μετά ενός παιδικού δωματίου καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή διαμόρφωση του χώρου ακόμη και στα δωμάτια που εμείς τα ονομάζουμε “βολικά”. Έτσι και σε αυτό το σπίτι το παιδικό δωμάτιο ήταν “βολικό” και μας υπέδειξε από μόνο του που θα έπρεπε να τοποθετηθεί το κάθε έπιπλο. Η ντουλάπα υπήρχε ήδη οπότε το δικό μας έργο αφορούσε το κρεβάτι και το γραφείο με τους αποθηκευτικούς του χώρους.

Επιλέξαμε ένα καναπέ κρεβάτι με πλάτη, έτσι ώστε το παιδί να μπορεί να το χρησιμοποιεί για να κάθεται δίχως να ακουμπά στον τοίχο και για να προστατεύσουμε τον τοίχο από πιθανούς λεκέδες.

Για να εκμεταλλευτούμε το κενό που δημιουργήθηκε ανάμεσα στο κρεβάτι και τον τοίχο κατασκευάσαμε ένα μπαούλο αποθήκευσης στο οποίο μπορούν να τοποθετηθούν παιχνίδια για να ελευθερωθεί ο χώρος στο κέντρο του δωματίου.

Δίπλα από το κρεβάτι τοποθετήσαμε την βιβλιοθήκη η οποία περιλαμβάνει τρία συρτάρια στο κάτω μέρος και αποθηκευτικούς χώρους, άλλους με πόρτα και άλλους χωρίς.

Το γραφείο με τα κρεμαστά ράφια και κουτιά σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ταιριάζει ακριβώς στον χώρο που υπήρχε ανάμεσα στη ντουλάπα και τη μπαλκονόπορτα.

Το δωμάτιο ολοκληρώθηκε και μεταμορφώθηκε ολοκληρωτικά σε ένα μοντέρνο, λειτουργικό παιδικό δωμάτιο.

Πατήστε εδώ και μάθετε πως θα κατασκευάσουμε και το δικό σας παιδικό δωμάτιο.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται