6+1 ιδέες για διακόσμηση παιδικού δωματίου!

Τα παιδιά μπορείς να τα ευχαριστήσεις πολύ εύκολα! Δεν είπε ποτέ, κανείς γονιός!

Ο σχεδιασμός ενός πετυχημένου παιδικού δωματίου εξαρτάται πολύ από τις προβλέψεις που θα κάνουμε για το μέλλον. Η σωστή οργάνωση για τους αποθηκευτικούς χώρους, τα πολυμορφικά έπιπλα που εξυπηρετούν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες ενός παιδιού και η διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Η ισορροπία μεταξύ της μορφής και της λειτουργικότητας θα οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα που θα αντέξει στον χρόνο.

Σας έχουμε 6+1 ιδέες διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο που θα σας βοηθήσουν να έχετε αυτό το αποτέλεσμα. Έτσι τα παιδιά σας θα χαίρονται να βρίσκονται στο δωμάτιο τους.

1. Δημιουργήστε περισσότερο χώρο στο παιδικό δωμάτιο με ένα υπερυψωμένο κρεβάτι

Εάν το δωμάτιο του παιδιού σας δεν είναι τόσο μεγάλο, μπορείτε να κερδίσετε επιπλέον χώρο με ένα υπερυψωμένο κρεβάτι . Τοποθετώντας τα πανιά κάτω από το κρεβάτι και βάζοντας μαξιλάρια μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ζεστό καταφύγιο. Επίσης μπορείτε να καθίσετε μαζί με το παιδί και να διαβάσετε ένα βιβλίο. Ακόμα και να παίξει μόνο του στο προσωπικό του κάστρο.

2. Δώστε χώρο έκθεσης και έκφρασης στον μικρό σας καλλιτέχνη με την παρακάτω διακόσμηση

 

Δημιουργήστε ένα τοίχο γκαλερί προσβάσιμο προς το παιδί κρεμώντας ξύλινα κουτιά χωρίς πόρτα. Τα παιδιά σας μπορούν στη συνέχεια να τοποθετήσουν εύκολα τα έργα τέχνης τους και να τα μετακινούν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους την κάθε στιγμή. Μια εβδομάδα θα μπορούσε να είναι γεμάτα από δεινόσαυρους ή ζωάκια της φάρμας και την επόμενη εβδομάδα από αυτοκινητάκια ή κούκλες σε περίοπτη θέση. Ένα ακόμα tip είναι να τοποθετήσετε ένα σπάγκο ή κορδόνι ανάμεσα στα κουτιά. Έτσι με ξύλινα μανταλάκια να τοποθετούν τα παιδιά τις ζωγραφιές τους ή τις φωτογραφίες τους από τις εκδρομές.

3. Εκτοξεύστε τη φαντασία του παιδιού σας με ένα teepee

Κάμπινγκ μέσα στο σπίτι! Γιατί όχι;
Τοποθετώντας μια σκηνή Teepee στο παιδικό δωμάτιο, δημιουργείτε έναν επιπλέον χώρο παιχνιδιού, κρυψώνας αλλά και κουρνιάσματος για το παιδί σας. Βάλτε πολλά μαξιλάρια και βιβλία μέσα και τα παιδιά θα το λατρέψουν. Θα παίζουν, θα ονειρεύονται και θα διασκεδάζουν μέσα στην σκηνή!

4. Κάντε ένα προσαρμοσμένο τραπέζι lego

Όλα τα αγόρια και τα κορίτσια αγαπούν να παίζουν με τα lego σε κάποια στιγμή της παιδικής / εφηβικής τους ζωής. Αν το μικρό σας ‘’περνάει’’ μια φάση lego και εσείς έχετε βαρεθεί τα αδέσποτα τουβλάκια στα δάχτυλα των ποδιών σας, γιατί να μην δημιουργήσετε ένα τραπέζι lego για τα παιδιά σας.

Σε αυτό θα μπορούν να χτίζουν και να παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους. Πάρτε ένα φθηνό τραπέζι Berry και χρησιμοποιήστε ισχυρή κόλλα για να κολλήσετε μερικές βάσεις Lego στο τραπέζι, το μόνο που μένει είναι τα παιδιά σας να αρχίσουν να δημιουργούν.

5. Επιλέξτε ένα σχέδιο ταπετσαρίας που θα διαρκέσει

Όταν επιλέγετε μια ταπετσαρία σε ένα παιδικό δωμάτιο μπορεί να είναι δελεαστικό να επιλέξετε κατ ‘ευθείαν ένα χαριτωμένο ζώο ή κάποιο σχέδιο floral. Αυτά θα εξακολουθούν να φαίνονται πανέμορφα με τα χρόνια, αλλά αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι η ταπετσαρία θα διαρκέσει μέχρι και τα εφηβικά χρόνια του παιδιού καλό θα ήταν να επιλέξετε κάτι πιο διακριτικό. Ένα μπεζ και άσπρο μοτίβο ταπετσαρίας θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

6. Προσθέστε αστέρια και ρίγες στο παιδικό δωμάτιο

Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με μια κλασική διακόσμηση παιδικού δωματίου από αστέρια κατάλληλη για κάθε φύλο – και ηλικία. Προμηθευτείτε κλινοσκεπάσματα με μοτίβα από αστέρια και αξεσουάρ σε φωτεινά χρώματα και ανανεώστε τους απλούς λευκούς τοίχους με αυτοκόλλητα αστέρια. Κρατήστε το φόντο φωτεινό λευκό και προσθέστε ρίγες ή καρό μοτίβα.

+1. Κρατήστε τα πράγματα τακτοποιημένα και με όμορφη διακόσμηση, με την αποθήκευση σε ανοικτό ράφι

Η ανοιχτή αποθήκευση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε ένα παιδικό δωμάτιο τακτοποιημένο, ενώ επιτρέπει στα παιδιά σας να βρίσκουν ακριβώς το παιχνίδι που αναζητούν, χωρίς να φωνάζουν για τη βοήθειά σας κάθε πέντε λεπτά. Προμηθευτείτε απλά ράφια, ράφια κιβωτίων και βαθιά κουτιά δαπέδου για να κρατήσετε την ακαταστασία μακριά.

Η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά πελαγώνουμε όταν είναι να διακοσμήσουμε ή να διαμορφώσουμε το δωμάτιο των μικρών μας. Παρόλα αυτά ακολουθώντας κάποιες από τις παραπάνω συμβουλές διακόσμησης παιδικού δωματίου, θα έχουμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα που θα κρατήσει για χρόνια!